Hola a tothom,

DSCN1922Tinc una recepta de galetes de xocolata molt molt molt fàcil, i queden tan boníssimes que seria indecent no compartir-la…
Els ingredients que necessiteu són els següents, expressats en cullerades:

Ingredients de les galetes de xocolata

· 3cd. cacao (com ColaCao)
· 2cd. farina
· 1cd. sucre
· 1/2cd. llevat
· 2cd. aigua
· 1cd. mantega

Primer heu de barrejar tot l’ingredient sec, després afegiu l’aigua i per últim, la mantega. Us quedarà una massa molt pastosa, una mica enganxifosa, no us preocupeu, està bé.

galetes pols
Primer es barreja tot l’ingredient sec.

massa galetes a punt
I després s’hi afegeix l’aigua i la mantega.

En aquest punt podeu afegir alguna cosa més, com fruits secs, xips de xocolata, trossets de caramel… El que us vingui de gust! Un consell: no afegiu trossets de fruita, ho he provat i les galetes queden mullades…. :\
També podeu afegir un puntet de sal per potenciar el sabor de la xocolata.

A continuació feu les galetetes sobre la safata del forn; jo sempre li poso paper vegetal. Aquesta massa és molt enganxifosa, una bona manera de treballar-la és fer boletes i aplastar-les amb una mica de paper de film; així no se us queda als dits.
Com la massa és tan enganxifosa i a més creix una mica pel llevat, no és gaire recomenable fer servir talladors. Jo ho vaig provar i en comptes de ninotets em van quedar senyors grassets.

punt coccio galetes
Les galetes al forn comencen a esquerdar-se. Hora de treure-les!

La cocció s’ha de fer a uns 180ºC, i no gaire estona. El punt ideal és quan veieu que comencen a esquerdar-se. Quan les treieu, deixeu-les refredar a la safata o bé treieu-les amb una espàtula i poseu-les en una fusta o en un plat.
Quan estan calentes estan molt tovetes i se us poden trencar, però no patiu que ja s’enduriran.

I ja només queda el millor: menjar-se-les… Bon profit!

DSCN1923

Anuncis